skip to Main Content
vegan fietstour
vegan fietstour
vegan fietstour utrecht
vegan food tour utrecht

FAQ

Ik eet graag vlees. Is deze tour ook voor mij?

Absoluut! De tours van Vegan Food Tour Utrecht zijn voor iedereen die van lekker eten houdt. We beloven je dat de hapjes die je onderweg proeft zo lekker zijn, dat je vlees en zuivel geen moment mist!

Waar begint de Vegan Food Tour Utrecht?

Nadat je boeking bevestigd en betaald is ontvang je van ons een bevestigingsmail, waarin je de exacte startlocatie van de fiets- of stadstour vindt. Heb je de mail niet ontvangen? Of is die onverhoopt in je spam terechtgekomen? Stuur dan een mailtje naar info@veganfoodtourutrecht.nl. Dan zorgen we ervoor dat je de belangrijke informatie alsnog krijgt.

Bah, het regent. Gaat de tour nu wel door?

Trek je regenpak aan en stop een paraplu in je tas, want de tour gaat gewoon door! Alleen als het weer zo slecht is dat het niet veilig is om de tour door te laten gaan (code rood!!), zullen we deze annuleren. In dat geval krijg je gewoon je geld terug of mag je de tour verplaatsen naar een andere datum.

Is het eten en drinken tijdens de tour inbegrepen in de prijs?

Alle hapjes en gerechten die we proeven op de verschillende locaties zijn inbegrepen in de prijs. Tijdens de tours is er volop gelegenheid om op de verschillende locaties nog meer lekkers te kopen voor thuis.

Kan ik de tour ook doen met een voedselallergie?

We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met voedselallergieën tijdens de fiets- en stadstour. We kunnen niet beloven dat je alles kan eten of dat er overal een alternatief beschikbaar is. Hoe eerder wij weten waar we rekening mee moeten houden, hoe groter de kans dat we iets voor je kunnen regelen. Daarom is er de mogelijkheid om je allergie aan te geven bij het boeken van je tickets.

Moet ik geluncht hebben voordat de tour begint?

Je krijgt meer dan genoeg te eten tijdens de fiets- en stadstour om je lunch te kunnen vervangen. Word je hangry als je tot 14.00 uur moet wachten met eten? Neem dan een kleine snack of een banaan om je knorrende maag te kalmeren. Het is zonde als je voor het einde van de tour vol zit.

Zijn de tours van Vegan Food Tour Utrecht in het Nederlands of Engels?

In principe zijn de tours van Vegan Food Tour Utrecht in het Nederlands. Als er anderstalige deelnemers meelopen, zullen we in overleg met de groep kiezen of de voertaal tijdens de tour Engels of Nederlands is. De gidsen kunnen tijdens de tour alle informatie beide kanten op vertalen.

Hoeveel locaties bezoeken we tijdens de Vegan Food Tour Utrecht?

Tijdens beide tours bezoeken we zeven locaties. Het precieze aantal kan afwijken, door onvoorziene omstandigheden of aangepaste openingstijden. In dat geval zorgen we ervoor dat de gemiste locatie gecompenseerd wordt met een andere traktatie. Na afloop van de tour heb je altijd een gevulde maag.

Hoeveel deelnemers kunnen er minimaal en maximaal mee tijdens de tour?

De stadstour en de fietstour gaan alleen door als er minimaal 4 deelnemers geboekt hebben. Om het gezellig en overzichtelijk te houden, is de maximale groepsgrootte 10 personen. Voor bedrijfsuitjes en andere groepsboekingen kunnen er meer deelnemers mee. 

Kunnen we de tour ook doen met meer dan 10 personen?

Kom je met meer dan 10 personen? Wij bieden ook tours voor privégezelschappen. Organiseer je een vrijgezellenfeest, teamuitje, vriendenweekend, familiefeest of andere speciale gelegenheid? Of wil je de tour liever op een andere dag dan vrijdag, zaterdag of zondag boeken? We kunnen een op maat gemaakte tour organiseren. Bel (06 44 21 79 99) of mail (info@veganfoodtourutrecht.nl) ons om je wensen te bespreken. In overleg is er veel mogelijk.

We willen de Vegan Food Tour Utrecht doen als bedrijfsuitje. Kan dat?

Absoluut! We kunnen ons voorstellen dat het handiger is om je teamuitje op een doordeweekse dag te organiseren. In overleg kunnen we de fietstour of de stadstour eventueel ook op een andere dag in de week organiseren. Het kan zijn dat de inhoud van de tour er dan iets anders uitziet, i.v.m. de openingstijden van de verschillende locaties. Bel (06 44 21 79 99) of mail (info@veganfoodtourutrecht.nl) ons om de mogelijkheden te bespreken.

Kunnen we een privétour boeken?

Stuur ons een mailtje met het aantal personen, de datum van de privétour en eventuele andere wensen. Dan laten wij je z.s.m. weten wat er mogelijk is.

Krijg ik mijn geld terug als ik mijn boeking annuleer?

Als je jouw boeking tot 14 dagen voor aanvang van de tour annuleert krijg je het volledige bedrag terug. Als je tussen de 14 dagen en 24 uur voor aanvang van de tour annuleert, dan brengen wij 20% administratiekosten in rekening. Annuleer je later dan 24 uur voor de start van de tour of kom je niet opdagen? Dan krijg je geen geld terug. Lees voor meer informatie onze algemene voorwaarden.

Waar gaan we allemaal eten tijdens de Vegan Food Tour Utrecht?

Dat is een verrassing! 

Begint en eindigt de Vegan Food Tour Utrecht op dezelfde locatie?

De stadstour begint op een andere plek dan waar we eindigen. Van het eindpunt terug naar het beginpunt is vijf minuten lopen. De tour eindigt midden in het centrum, zodat je na afloop lekker de stad in kan. De fietstour begint en eindigt op dezelfde plek, vlakbij Utrecht Centraal Station.

Is de Vegan Food Tour Utrecht ook geschikt voor kinderen?

Houden jouw kinderen van lekker eten en is zes kilometer lopen of twintig kilometer fietsen geen enkel probleem? Dan is de Vegan Food Tour Utrecht ook geschikt voor jouw kinderen. Voor kinderen van 6 t/m 11 jaar oud betaal je slechts 15 euro. Voor kinderen van 12 tot en met 17 betaal je 40 euro. Door voor deze groep een aangepast tarief te hanteren willen wij de drempel om met het hele gezin deel te nemen aan onze tour verkleinen. Dat draagt bij aan onze missie om mensen op een positieve manier kennis laten maken met veganisme en daarmee bijdragen aan het versnellen van de transitie naar een duurzaam en diervriendelijk voedselsysteem. Meer weten? Lees over onze missie en visie.

 

In overleg bekijken we tijdens de tours welke hapjes ze wel of niet krijgen. Kinderen die jonger zijn dan 6 jaar mogen gratis mee. Zij krijgen een minder uitgebreid aanbod aan hapjes tijdens de tour. 

Wat moet ik meenemen tijdens de tour?

Het is slim om een hervulbare fles mee te nemen, die je onderweg kunt vullen met water. Verder raden we je aan om kleding te dragen die past bij het weer. Voor de stadstour is het slim om schoenen te dragen waar je lekker op loopt. Neem voor de zekerheid je portemonnee mee, voor als je op de locaties een drankje of nog iets extra’s wil kopen. Dan hoef je er verder alleen nog voor te zorgen dat je lekkere trek hebt.

Ik woon al jaren in Utrecht. Valt er voor mij nog iets nieuws te ontdekken?

We hebben al heel veel Utrechters meegenomen tijdens de tours van Vegan Food Tour Utrecht. Keer op keer horen we dat ze dingen gezien en geleerd hebben over onze mooie stad die ze nog niet wisten. Het antwoord is dus ‘ja, ook als Utrechter valt er nog veel te ontdekken’.

Kan ik tijdens de Vegan Food Tour Utrecht wat lekkers kopen op de locaties die we bezoeken?

Afhankelijk van de groepsgrootte en het tempo waarop de tour verloopt, is er gelegenheid om op de locaties die we bezoeken wat lekkers te kopen. Op sommige locaties krijg je tijdens de tour een kortingsvoucher, zodat je op een later tijdstip nog eens terug kan komen.

Kan ik tijdens de tour shoppen in Utrecht?

Nee, helaas is er geen tijd om te shoppen tijdens de tour. Tijdens de stadstour wijzen we je wel op een paar leuke winkels, waar je later zeker nog eens tijd voor moet maken.

Hoe hoog is de Domtoren?

De Domtoren is 112,5 meter hoog en daarmee de hoogste kerktoren van Nederland. Om bovenin te komen moet je 465 treden beklimmen. De Domtoren is het hoogste gebouw van Utrecht. In de wet is vastgelegd dat er in het centrum van de stad niet hoger gebouwd mag worden dan de iconische toren.

Is vegan eten lekker?

Het is hoog tijd dat je een plekje voor de eerstvolgende Vegan Food Tour in Utrecht boekt!

Moet ik fit zijn om de Vegan Food Tour Utrecht te kunnen doen?

Je hoeft niet sportief te zijn, maar moet wel een basisconditie hebben. De stadstour is ongeveer 6 kilometer lopen, waarbij we onderweg regelmatig stoppen voor een hapje of een leuk verhaal. Vanwege de ouderwetse klinkers in de binnenstad van Utrecht is het slim om comfortabele schoenen aan te doen. De fietstour is tussen de 15 en 20 kilometer fietsen. Onderweg stappen we een aantal keer af om iets lekkers te eten.

Weet ik na de tour alles over de geschiedenis van Utrecht?

Eerlijk? Nee. We zijn geen historici en doen ook zeker niet alsof we alles weten over ons stadsie en haar geschiedenis. Wil je terug in de tijd en leren hoe Utrecht is ontstaan? Dan raden we je aan om een historische stadswandeling met Willemijn Bánki te doen. 

Wat vertellen jullie dan wel over Utrecht tijdens de tour?

Wij houden van gekke feitjes en leuke weetjes. Tussen de hapjes door stoppen we af en toe voor een leuke anekdote, laten we gekke plekken zien en vertellen we de dingen die wíj zo leuk vinden aan Utrecht. Na afloop van de tour kijk je met andere ogen naar de stad.

Boek vandaag nog jouw tour!
Back To Top
Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0