skip to Main Content
Duurzaam bedrijfsuitje
Contact

Algemene voorwaarden

Wat leuk dat je met ons de Vegan Food Tour Utrecht wilt doen. We kijken er naar uit om je te laten proeven van de lekkerste vegan gerechten en om bijzondere verhalen over Utrecht met je te delen. Mocht je nog vragen hebben over de tour, dan kun je mailen naar info@veganfoodtourutrecht.nl of whatsappen/bellen met 06 44 21 79 99.

Vegan Food Tour Utrecht

KVK: 78235219

Door het boeken van een Vegan Food Tour Utrecht ga je akkoord met onderstaande algemene voorwaarden. Een boeking is definitief zodra die betaald is. Indien een deelnemer voor een groep boekt, is het zijn/haar verantwoordelijkheid om de algemene voorwaarden met de andere deelnemers te delen.

 • Definities

In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

  • Vegan Food Tour Utrecht: de organisatie van de Vegan Food Tour Utrecht (aangeduid als Vegan Food Tour Utrecht’, ‘wij’, ‘ons’ of ‘onze’)
  • Gids: de persoon die namens Vegan Food Tour Utrecht de tour uitvoert
  • Deelnemer(s): iedere natuurlijk persoon of rechtspersoon die deelneemt aan de Vegan Food Tour Utrecht
 • Boeken, betalen en annuleren

De deelnemer kan tot 3 maanden van tevoren een Vegan Food Tour Utrecht boeken, via de website www.veganfoodtourutrecht.nl of via een extern boekingsplatform. De deelnemer kan tot 24 uur voor aanvang van de tour een boeking maken. 

Bij het boeken van de Vegan Food Tour Utrecht verstrekt de deelnemer de volgende informatie: aantal deelnemers, voornaam, achternaam, emailadres, telefoonnummer en eventuele allergieën van alle deelnemers waarvoor ze boeken.

Na het verstrekken van de informatie wordt de deelnemer doorverwezen naar de betaalpagina. De deelnemer betaalt de Vegan Food Tour Utrecht vooraf met behulp van het betaalprogramma dat wij aanbieden op de website. De betaalwijze kan afwijken, afhankelijk van de manier waarop de boeking tot stand komt. Eventuele extra kosten die komen kijken bij andere betaalmethoden komen voor rekening van de deelnemer.

Een boeking is definitief nadat de betaling is voldaan. De deelnemer ontvangt een bevestigingsmail op het opgegeven e-mailadres met daarin het aantal deelnemers waarvoor een reservering gemaakt is, de exacte starttijd en -locatie en de datum waarop de deelnemer de tour geboekt heeft. De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het controleren van de informatie in de bevestigingsmail. Als de informatie in de bevestigingsmail niet juist is, moet de deelnemer dit zo snel mogelijk en maximaal 24 uur na de boeking melden via info@veganfoodtourutrecht.nl.

Een boeking voor de Vegan Food Tour Utrecht mag op geen enkele manier worden doorverkocht of gebruikt voor commerciële doeleinden, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Vegan Food Tour Utrecht. Indien dit het geval blijkt te zijn hebben wij het recht deelname aan de tour te weigeren.

Wij behouden het recht om de prijs van de tour op elk moment aan te passen. De prijs die de deelnemer op de dag van de boeking betaalt blijft ongewijzigd, ongeacht eventuele prijsstijgingen.

Indien de deelnemer de boeking niet betaald heeft bij aanvang van de tour, hebben wij het recht de deelnemer niet toe te laten tot de Vegan Food Tour Utrecht.

De deelnemer kan een boeking tot 14 dagen voor aanvang van de tour kosteloos annuleren. Als de deelnemer de tour tussen de 14 dagen en 48 uur voor aanvang van de tour annuleert, brengen wij 20% administratiekosten in rekening. Er vindt geen restitutie plaats als de deelnemer later dan 48 uur voor aanvang van de tour annuleert of niet komt opdagen.

De deelnemer kan de tour tot 7 dagen voor aanvang kosteloos verplaatsen naar een andere datum. Als de deelnemer de tour minder dan 7 dagen voor aanvang van de tour wilt verplaatsen, brengen wij 20% administratiekosten in rekening. 

Het minimum aantal deelnemers om de tour door te laten gaan is 2 volwassenen (of 2 betalende deelnemers). Als er 24 uur voor aanvang van de tour minder dan 2 deelnemers zijn, behouden wij het recht om de tour te annuleren en het volledige bedrag terug te storten. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor gemaakte kosten, zoals hotelovernachtingen en reiskosten.

Wij behouden het recht om een reservering zonder opgave van reden te weigeren.

 • Overmacht en weersomstandigheden

De Vegan Food Tour Utrecht gaat in principe altijd door, ongeacht de weersomstandigheden. We verwachten van de deelnemers dat zij geschikte kleding en schoenen dragen. Bij extreme weersomstandigheden, waarbij het onmogelijk is om de tour uit te voeren en/of de veiligheid van de deelnemers in het geding komt, behouden wij het recht om de tour te annuleren. Als we besluiten de tour te annuleren vanwege extreme weersomstandigheden, krijgt de deelnemer de volledige aanbetaling terug. De deelnemer heeft geen recht op restitutie van de aanbetaling als deze de tour zelf annuleert vanwege slecht weer of regen.

Als er sprake is van overmacht bij de organisatie van de Vegan Food Tour Utrecht, behouden wij het recht om de tour te annuleren en de volledige aanbetaling terug te betalen, of te verplaatsen naar een ander moment. Er is sprake van overmacht wanneer deelnemende restaurants hun afspraken niet na (kunnen) komen, stakingen, lockdowns en andere situaties waarover wij geen controle hebben. In het geval van annuleren door overmacht kunnen wij niet verantwoordelijk worden gehouden voor gemaakte kosten en schade, zoals hotelboekingen of reiskosten. 

 • De Vegan Food Tour Utrecht

Voor aanvang van de tour ontvangen de deelnemers een bevestigingsmail met de exacte starttijd en -locatie en de datum waarop de deelnemer de tour geboekt heeft.

Wij behouden het recht om de inhoud en route van de Vegan Food Tour Utrecht voor of tijdens de tour aan te passen. Het aantal locaties waar we langsgaan en het aanbod aan eten kan wijzigen op basis van de openingstijden van de deelnemende horeca.

De tour duurt ongeveer 3 uur. De duur kan afwijken, afhankelijk van de groepsgrootte, de wachttijd bij de verschillende locaties en het wandeltempo van de deelnemers.

Al het eten en een afsluitend drankje zijn in de prijs inbegrepen. Het eten wordt vooraf besteld en kan dus niet gewisseld worden tijdens de tour. De deelnemers zijn vrij om tijdens de tour extra eten en drinken te kopen.

 • Veiligheid en aansprakelijkheid

Deelname aan de Vegan Food Tour Utrecht is geheel op eigen risico.

Het boekingsformulier op www.veganfoodtourutrecht.nl bevat een gedeelte waarin de deelnemer kan aangeven of er allergieën en/of specifieke dieetwensen zijn. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor het vermelden van allergieën en/of dieetwensen van zichzelf en degene voor wie ze boeken. We proberen tijdens de tour zoveel mogelijk rekening te houden met allergieën en/of dieetwensen en zullen, waar mogelijk, alternatieven bieden. We kunnen niet garanderen dat alle locaties een passend alternatief bieden bij allergieën en/of dieetwensen. Sommige locaties kunnen een meerprijs in rekening brengen voor het alternatieve gerecht bij een allergie en/of dieetwens. De meerprijs is voor rekening van de deelnemer.

 

Wij kunnen niet aansprakelijk gehouden worden bij eventuele allergische reacties op voedsel of drinken. De locaties die we tijdens de tour bezoeken zijn geregistreerde restaurants en serveren eten van hoge kwaliteit. 

 

Wij kunnen niet aansprakelijk gehouden worden voor directe of indirecte schade als gevolg van deelname aan de Vegan Food Tour Utrecht. Wij kunnen niet aansprakelijk gehouden worden voor lichamelijke of materiële schade bij de deelnemer, door bijvoorbeeld vallen, stoten, uitglijden en door deelname aan het verkeer, voor, tijdens of na de Vegan Food Tour Utrecht. Wij kunnen niet aansprakelijk gehouden worden voor verlies, diefstal en/of beschadiging van eigendommen van de deelnemer voor, tijdens of na de Vegan Food Tour Utrecht.

 

De gids behoudt het recht om deelnemers te weigeren of weg te sturen, wanneer deze zich onverantwoord of anderszins onbehoorlijk gedraagt (dronken, agressief, onbeschoft, etc.). Het weigeren of wegsturen van een deelnemer vanwege onverantwoord of onbehoorlijk gedrag is geen reden voor restitutie.

 

 • Aanvang van de Vegan Food Tour Utrecht

Bij aanvang van de tour kan de deelnemer gevraagd worden de bevestigingsmail te laten zien als bewijs van recht op deelname. De deelnemer hoeft de bevestigingsmail niet te printen. Digitaal bewijs is voldoende. Deelname is alleen toegestaan op de dag die staat vermeld in de bevestigingsmail.

De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het op tijd verschijnen op de startlocaties, zoals vermeld staat in de bevestigingsmail. Wij zijn niet verplicht om de starttijd uit te stellen of de route te veranderen, wanneer de deelnemer niet op tijd op de startlocatie kan verschijnen.

Is de deelnemer verhinderd, verdwaald of vanwege een andere reden niet in staat om op tijd op de startlocatie te verschijnen, dan dient hij/zij contact met ons op te nemen via het telefoonnummer in de bevestigingsmail of via info@veganfoodtourutrecht.nl.

In het geval dat de deelnemer te laat komt en daarover geen contact opneemt met de gids of de organisatie van de Vegan Food Tour Utrecht, wordt de situatie beschouwd als een ‘no show’ en wordt de reservering geannuleerd. Een ‘no show’ is geen reden voor restitutie.

 • Privacy

De deelnemer is verplicht om bij het boeken van de Vegan Food Tour Utrecht de juiste gegevens te verstrekken. Wijzigingen en/of onjuistheden van deze gegevens dienen tijdig aan ons te worden gemeld.

Wij verwerken persoonsgegevens van de deelnemers bij het maken van een boeking. De persoonsgegevens worden gebruikt voor administratieve doeleinden.

De deelnemer gaat ermee akkoord dat hij/zij gefotografeerd of gefilmd kan worden tijdens een Vegan Food Tour Utrecht en dat dit materiaal gebruikt kan worden voor promotie en sociale media. Als de deelnemer daar bezwaar tegen heeft kan hij/zij dat vermelden door een email te sturen naar info@veganfoodtourutrecht.nl.

 • De deelnemer(s)

De deelnemer erkent dat hij/zij zal deelnemen aan een wandeltocht van ongeveer 5 kilometer en is in staat deze afstand te lopen. Als de deelnemer tijdens de tour ander vervoer gebruikt (bus, taxi, (huur)fiets), zijn de eventuele kosten voor de deelnemer zelf.

De wandeltocht van de Vegan Food Tour Utrecht vindt plaats in openbare ruimtes. De deelnemer dient zich bewust te zijn van de lokale regels en voorschriften die van toepassing zijn op voetgangers.

Tijdens de Vegan Food Tour Utrecht is het de deelnemer niet toegestaan om:

 • Alcohol te consumeren, tenzij dit onderdeel is van de tour of tijdens een bezoek aan een van de locaties
 • Drugs te gebruiken of bij zich te dragen
 • Agressief gedrag te vertonen, te treiteren, te dreigen of anderszins ongepast gedrag te vertonen richting de gids, andere deelnemers, ondernemers of andere personen die op enige manier betrokken zijn bij de Vegan Food Tour Utrecht

 

 • Vragen en opmerkingen

Voor vragen en opmerkingen over de algemene voorwaarden van de Vegan Food Tour Utrecht kan de deelnemer een email sturen naar info@veganfoodtourutrecht.nl

Boek vandaag nog jouw tour!
Back To Top
Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0